torsdag 1 september 2022

Vin, Vänner och Värme

 Efter vistelsen i paradiset gick resan till Seattle. Behov av att tvätta och packa om väskan, vilket TSA visst hade gjort åt mig ;)

Kan det ha varit centern de ville åt?? Och ska jag vara helt ärlig hade jag nog aldrig märkt att de öppnat väskan om de inte lämnat den lilla lappen. Med en ny tidsomställning i kroppen var det åter upp med tuppen. I med en massa tvätt i maskinen och ut på en liten bensträckare.

Varmt i Seattle just nu. Knappt det går under 20 på nätterna ens. Och dagstempen är nog något högre än i paradiset, här är dock inte sanden lika sandig.. Vid lunch var det dags för viktigheter. Det är ju valår hemma i Sverige och rösta är viktigt även om det blir lite krångligt. Jag hade inte hunnit få mitt röstkort innan avresa och jag kommer ju inte hem igen innan vallokalerna stängt. Först var planen att rösta på konsulatet i Honolulu men där var det tomt utan hänvisning till annan adress. Med poströst utan röstkort behövs underskrifter så det blev att plocka med lunch och besöka en vän som kunde titta medan jag lade ner kuverten i ett annat kuvert ner i ett annat kuvert. Men det är gjort ändå så jag har fått tycka. Det är fint.  

Med allt tvättat var det packning av weekendväska och nästa morgon lyfte planet mot San Francisco. Skutt in i hyrbilen och styr norrut mot Napa Valley. 

Och ja, den sängen var precis lika skön som den lovade. Men först bjöd fredagskvällen på fest för ett stort och härligt gäng, 11 vuxna och 5 barn om jag räknade rätt. Vin och god mat, superbra service och när middagen var slut var vi några som avrundade med lite portvin i poolen. Eller vi hällde inte vinet i poolen utan i oss själva medan vi satt i och vid poolen. En sån härlig kväll.

Morgonen därpå hängde vi på låset till frukostmatsalen. Fancy ställe som öppnade kl 08 och bara serverade vid bordet. Så ägg och bacon med bröd och frukt. Och en balja kaffe såklart. Därefter var det dags för dagens första vinprovning.

Obeskrivligt goda röda viner. Tillverkade med kinkig precision för att hålla kvalitet som de är kända för. Det är så små kvantiteter som görs så priset blir såklart därefter. Härligt att få uppleva.

Och vyn från verandan gjorde inte speciellt ont, hade lätt kunnat tillbringa en vecka där med en bra bok och lite mera vin.

Nästa ställe vi besökte hade releaseparty. Det innebär massor med vin, inte lika "kontrollerad" provning och lite tilltugg. Vilket behövdes för att alkoholen skulle ha något att landa på i värmen. Det var ångande hett och klarblå himmel. Någon enstaka liten fläkt som rörde runt i hetluften men vaaarmt. Som lite annorlunda här så var vi ett par stycken som gick till och från provningarna. 

Sedan behövde det vilas lite före poolhäng och efterföljande finmiddag. Ska tilläggas att barnen hade helt eget kalas från frukost till läggdags, hade nog varit lagom trist för dem annars.

Och middagen? Mycket tjusig. De hade inte riktigt kommit igång med sin "fine dining" ännu och det märktes för lite att öva på har de. Men det var på inget vis illa. Och majssoppan som serverades var en riktig höjdare, Hade varit nöjd med bara den och lite bröd..



 Kanske liiite större portion om det varit bara den men ack så god. Och här är hela menyn (hela bordet valde steken)

Men nu är det tillbaka i Seattle i alla fall. Och det är fortfarande varmt. Lite träning och lite planering för fler happenings. Bra har jag det.

Kram



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar