måndag 26 januari 2015

Skål för fötterna!

Vilket bra jobb mina fötter gjorde igår!
Närmsta tunnelbanestationerna var stängda så det blev lite promenad på väg till Empire State Building. Härligt väder, solen sken och det var inte alltför kallt. Swish sa det med hissen så var vi 86 våningar upp i luften. Hisnande utsikt!
Det blåste ganska bra där uppe men på läsidan var det riktigt behagligt. Vi strosade runt ganska länge innan vi tog hissen ytterligare 16 våningar upp. Här fick man nöja sig med att titta ut genom fönster men det var värt resan upp ändå.
Lite åksjukekänsla blir det så högt upp i luften. Jag känner av väldigt mycket att så höga byggnader rör sig i vinden. Som när det gungar på sjön ungefär...
Nöjda med utsikten åkte vi ner igen. Började promenera söderut och det slutade med att vi gick ända till Chinatown för lunch.
Mätta gav vi oss av igen för att ta tunnelbanan till Brooklynsidan på Brooklyn Bridge. Jiiiiiiisses vad folk det hade kommit ut på gatorna nu. Det var inte helt enkelt att kryssa sig fram men till slut så kom vi ner i tunnelbanan...
Känslan där nere är inte helt modern...

Väl på andra sidan började nästa promenad

Ganska trångt på gångstråket. Ena filen är för cyklister och den andra för fotgängare, vilket det var ganska många av i det fina vädret. Vissa cyklister hade dessutom lite bråttom så man ville inte gå för mycket i deras fil. Dessutom valde poliserna att parkera sina små trehjulingar i gångfilen. Men det var fin utsikt och vi hade absolut valt rätt håll att gå på tyckte vi då vi på toppen vände oss om.
Väl tillbaka på Manhattan var det dags för en kaffepaus och att tina upp kinder och lår som gärna blir lite nedkylda när det blåser kallt.
Och promenaden fortsatte.... Till slut passerade vi byggnaden vi var uppe i på förmiddagen och så himla trötta var vi ju inte. Och inte hade vi väl heller något mer inplanerat? Dessutom var det lite osäkert med vissa tunnelbanestationer på grund av något arbete så vi kunde lika gärna fortsätta promenaden. Det finns så mycket att titta på på vägen också. Skyltfönster, folk och byggnader.

Så vi promenerade ända upp till hotellet. Ligger på 54e gatan, ett stenkast från Central park. Väl på rummet var det rätt skönt att ta av sig skorna :)
Inte riktigt lika skönt att knyta på dom igen när det var dags för middag. Vi hade i alla fall bestämt att det fick vara en väldigt rimlig promenad till restaurangen. Det var det.

Och första skålen utbringade vi till våra fötter som gjort ett sånt bra jobb under dagen!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar