tisdag 30 oktober 2012

Kryp

Jag har en fundering vad gäller kryp (eller ett par):
Ta myggor till exempel, de börjar alltid surra när du har släkt lampan och ska sova. Vifta, vifta i mörkret och ingen träff på den eländiga myggan. Tänder lampan för att se var den är och därefter få in en bra träff.. Surprice!! -Myggan är borta. Tittar i hela sovrummet gör man och ser ingen mygga. Borta helt enkelt. Därefter lägger man sig i sängen igen, ligger väääldigt stilla och lyssnar. Knappast andas en gång.. Ingen mygga. -Bra, då kan lampan släckas.
Ca 3 sekunder går sedan är myggan alldeles nära örat och låter igen. AAARGH

Eller småflugor.. tänk dig en härlig sommardag och du ligger och solar. Perfekt väder, lite fågelsång.. rena idyllen. Vad kan störa då? Jo, den där envisa flugan som hela tiden måste landa på sidan av magen där huden är som tunnast. Hrmpf.. Äsch, jag kan sola ryggen ett tag nu. Då känner flugan helt plötsligt ett obändigt behov av att sitta precis där låret och skinkan möts. Väldigt irriterande.

Så finns det ju de där onämnbara krypen med 8 ben. 2 olika sorter finns det. Den första har ett snöre i rumpan som den hänger i. Är det så att den vistas i hus är snöret aldrig längre än att den hänge i ögonhöjd. VARFÖR måste det vara så att man öppnar en dörr och den ska falla ner till just den höjden? Kan den inte hänga i fönstret på andra sidan rummet i stället så man hinner förbereda sig???
Sort nummer 2 hoppar alltid fram när du blinkar. Först finns den inte på duschväggen men när du har blinkat sitter den där. Hur gör dom? "Beamar" sig mellan olika ställen?

Så kan jag fortsätta att rada upp exempel.. Nu hade det väl passat bra med en bildillustration? Men så kul ska vi INTE  ha!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar