söndag 17 november 2013

Söndag i Sonarp

Någon gång tiiiiidigt i morse vaknade jag av en massa skrammel och dunsar. Blev stel som en pinne i sängen och spetsade öronen i väntan på att något mer skulle hända. Det var tyssst. Sekunderna tickade på och plötsligt hörde jag ett litet, litet pip. Dock helt omisskännligt: en mus. Fy så tråkigt tänkte jag, undrar vart Signe håller hus? Ett par sekunder till så hörde jag hur hon gjorde ett nytt utfall mot det lilla krypet. Bara att kliva upp. Jag har liksom ingen lust att hon skulle komma in och hoppa upp i sängen för att visa sin trofé.

Tänder lamporna och drar igen sovrumsdörren, Signe ligger halvvägs in under köksön så jag tänker att jag måste locka fram eländet. Å-hå! En stor rackare har hon fått fatt på. Inte heller är hon speciellt intresserad av att döda den, den är ju helt otroligt kul att leka med.
-Tycker inte matte mitt  natten...
Vad ska jag slå ihjäl den med då?? Ingen ved inne och köksredskapen känns inte helt ok att använda i detta syfte. Ser späntekniven och tänker att den blir bra. Så återigen är det matte som får ha död på krypet, men jag vill helt enkelt inte gå och lägga mig igen medan damen Signe leker med en mus. Nåja, jag behövde inte slå speciellt hårt och det blev inget kladd på mattan, jag svepte upp liket på lilla skyffeln och slängde ut den genom dörren.
Godnatt

I morse tänkte jag att om den ligger kvar måste jag se efter hur hur stor den verkligen var
Heh.. den var lika stor som min telefon, dvs ungefär 8cm lång plus svans. Undrar om det är den som har klampat omkring på ovanvåningen när jag ska sova??

Det har varit ett strålande väder här idag. klarblå himmel och nästan vindstilla. Så när det är så fint väder ska man väl ha inomhusaktiviteter ;) Lingonsylt hade jag planerat för eftersom den tog slut i veckan. Det blev en liten flaska lingondricka också.
Efter lunch och en härlig promenad gjorde jag något som jag aldrig gjort förut. En anledning är väl att jag har hört att det ska vara svårt och att de lätt blir väldigt torra.
Well, de blev inte speciellt vackra men de blev ljuvliga. Mjuka, saftiga och välsmakande. Mmmmm, jag provsmakade en ljummen och tänker att jag ska ta en till kvällsteet lite senare.
Alldeles underbart goda egenbakade lussebullar :)

Nöjd



2 kommentarer:

  1. Nöjd har du all anledning att vara.

    SvaraRadera
  2. Arv efter pappa jägaren?
    Känns alltid så gott när man gjort något som syns, är det sen gott är inte det fel.

    SvaraRadera