måndag 30 juli 2012

Bomber och myter

Sista dagen i Vegas var det museum på agendan. National Atomic Testing Museum. Promenerade dit i hettan, tog väl ca 20 min i gassande sol och en skuggtemperatur på ca 40 celcius. Gött att komma fram kan man säga =)
Utvecklig och testning av atombomb... Jag har i huvudsak två reaktioner på den utställningen:
Glorifieringen av bomben. Godis, affischer, vin, sprit, plåster, pins... tja allt. Men såklart, först hade man ju vunnit kriget genom att fälla dessa bomber som dödade allt på väldigt stort område. Efterverkningarna tog väl ett tag att erkänna..
Och så undrar jag varför? När man såg vad som hände, värför släpptes bomb nr 2? Varför fortsatte man att provspränga? Receptet fanns ju redan och resultatet var väl också känt? Ändå...
Sen hade de en liten utställning i ett annat rum...
Myth or Reality? Om Area 51
Jättehemligt.. Jag undrar om de driver med sig själva eller tar sig själva på allt för stort allvar... Men utställningen var precis som alla rykten och tvprogram om Area 52 redan sagt/visat. Vi fick ju skratta lite :-)

Vi tog apostlahästarna tillbka mot centrum för att få  oss lite lunch, lika varmt och soligt åt det hållet (kanske att håre har blivit lite solblekt..)
Iste, burgare och strips, vi är ju i Amerika ;-)
Så fick det bli lite mera shoping innan det var dags att knata tillbaka till hotellet.

Sista kvällen i Vegas och jag hade ju ännu inte pelat på casino!!! Måste åtgärdas ;-) 
Efter dusch och packning av resväskor gick vi ner och spelade lite "enarmade". Jag spelade i nästan en hel timme i olika maskiner och det gick bara åt en dollar.

Dags att sova, klockan ringer vid 4am





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar