tisdag 18 mars 2014

Next Canyon

Red Rock Canyon

För det verkar inte som om vi hade nog igår... men är man ändå i hikingtagen och är så nära kan man inte bara hoppa över. Och vädret är precis lagom så här års.. Inget att skylla på alltså utan vi cabade ner och åkte dit.
Här hade de lagt en bilslinga med olika utsiktspunkter och från dessa kunde man gå på små hikingturer till fots. Efter tips från damen vid infodisken valde vi den här:
Den heter så för att den går in i en skreva i berget dit solen inte når. Vilket inte gjorde alltför mycket då den inte var helt enkel att ta sig fram på. Det blev en del krypa under och hasa på..

Men väl framme (ca 4km) fanns det lite sol och ett vattenfall. Eller nåja, en liten stril i alla fall. Kan hända rinner det lite bättre andra tider på året och damen vid infodisken sa kanske så vi ska nog vara glada att det åtminstone strilade.


Vi åt medhavd smörgås och lät svetten torka lite innan vi hasade och klättrade tillbaka.

För att vara öken är det förvånansvärt växtrikt:



De är något större här än de brukar vara i våra krukor hemma.

Jag är inte helt säker på att jag vill lära känna invånarna som är på tillväxt här..:
 Enorma spindelbon i fler än en buske på det här stället. Tur det inte kryllade där vi gick, då hade det nog blivit lite jobbigt. Jag rös bara jag tog den bilden kan jag säga..
Det blommade lite också
 Och även här var det storslagna vyer som är svåra att fånga med kameran

Det fanns de som utforskade stället till häst och de som ville vara lite närmre klipporna än så:
Vi njöt mest till fots och i bilen mellan utsiktsplatserna.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar